Žena, majka, zaposlena, majstor karatea i – studentkinja VIPOS-a!

Posetioci poslednjeg Festivala studentskih radova Visoke poslovne škole strukovnih studija imali su priliku da upoznaju našu studentkinju Jelenu Pojak, koja se na Festivalu hobija predstavila svojim slikama, kao i prezentacijom karatea, s obzirom da je Jelena nosilac crnog pojasa i trener te borilačke veštine.

Sem bavljenja umetnošću i sportom, Jelenu Pojak izdvaja i to što je majka dve ćerke od tri i 14 godina, udata je, zaposlena u najvećem valjevskom preduzeću, HK “Krušik”, i uz sve obaveze i odgovornosti, odlučila je da svoje obrazovanje unapredi i studijama na VIPOS-u.

Ovo je njena priča, kao dokaz da je apsolutno moguće uklopiti studentske sa porodičnim i poslovnim obavezama, kao i sportom.

Koliko je važna organizacija u tvom životu i da li tvoji nadređeni u preduzeću imaju razumevanje kada su u pitanju tvoje studentske obaveze?

– Sve je stvar organizacije, a ne bi trebalo da nam bude naporno ono što je, zapravo, naš izbor. U situacijama kada nije dovoljno 24 časa za sve, pravim izbore. Na samom početku studija sam dobila pravi savet od jednog profesora VIPOS-a: “Samo nemojte žrtvovati zdravlje i porodicu”.

U ispitnom roku sam prinuđena da više odsustvujem sa posla. Uz dobre saradnike i maksimalnu podršku i razumevanje nadređenih, zaista nema nikakvih problema.

Da li su stečena znanja na VIPOS-u primenjiva za posao koji trenutno radiš i koliko ti pomažu u tome?

– Zaposlena sam u HK “Krušik” u kadrovskoj službi. VIPOS sam upisala jer sam želela da naučim što više iz oblasti ekonomije, što se, svakako, može primeniti u poslu koji obavljam.

Kako je uopšte došlo do odluke da počneš da studiraš i šta očekuješ od svojih studija?

– Ostvarena sam žena i zaista uživam u svojoj ulozi majke i supruge, ali sam negde osećala da je pravi momenat da se posvetim i svom obrazovanju. Nema razloga niti argumenata koji bi me naveli na razmišljanje da je za učenje kasno. Vodim se činjenicom: “Nije sve u svoje vreme, nego je sve u tvoje vreme”.

Zašto po tebi upisati VIPOS?

– Ne rasipati energiju, novac, emocije, vreme! Na taj način funkcionišem i to bih mogla ponuditi kao odgovor na pitanje zašto upisati VIPOS. Takođe, rođena sam u Valjevu i znam koje su prednosti studiranja u svom gradu. Svakako ću to i svojoj deci blagovremeno predočiti.

Kakvi su ti dalji profesionalni planovi?

– Moji planovi su usmereni isključivo na sticanje novih znanja i usavršavanje. Od toga koliko od sebe budem dala, a od škole zauzvrat dobila, zavisi i moj dalji razvoj u profesionalnom smislu. Želim da učim i sigurna sam da to više nikada neću prestati da radim.

Sport igra važnu ulogu u tvom privatnom životu – u kojoj si fazi trenutno što se tiče karatea, šta je ono što te i dalje „pokreće“ i u kom smeru želiš da se odvija dalja sportska karijera?

– Sport je sastavni deo moje ličnosti i svakodnevno treniram. Nosilac sam crnog pojasa 1. dan, inače licencirani trener ovog divnog sporta. Moji planovi su, naravno, ostati u sportu, podučavati mlade, istovremeno uz njih učiti i usavršavati se. Volim i fitnes, često odlazim u teretanu. Moje želje su – da me zdravlje još dugo služi.