Organizovana poseta Sajmu turizma za naše studente

Tradicionalno, Visoka poslovna škola strukovnih studija organizovala je za svoje studente stručnu posetu Međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu, koji se ove godine održava 41. put.

Sajam turizma posetili su, u pratnji svojih predavača, studenti druge i treće godine koji slušaju predmete Uvod u turizam sa osnovama ruralnog turizma i Marketing usluga.

Sajam krajem februara svake godine na nekoliko dana postaje „svet u malom“, ali i privredna manifestacija koja, uz poslovne, okuplja i na desetine hiljada „običnih“ posetilaca, pa je i 41. sajamska manifestacija i ove godine okupila najveće turističke organizacije, agencije, turoperatore, hotele, turističke centre gradove, regije i države sa svih kontinenata, koje su posetiocima predstavile aranžmane za predstojeću turističku sezonu.

Tokom ove stručne posete, naši studenti obišli su mnogobrojne turističke štandove, upoznali se sa sajamskim nastupom, ali i proizvodima, promocijom i marketingom turizma, jer su sajmovi turizma, zbog značaja koji ova grana ima za privrede zemalja izlagača, izuzetno reprezentativni u izlagačkom i organizacionom pogledu.

Posetu Beogradu, naši student upotpunili su i obilaskom “Kineskog festival svetslosti” na Kalemegdanu.