Sa diplomom VIPOS-a do posla u Vladi Republike Malte

Državna diploma Visoke poslovne škole strukovnih studija Valjevo omogućila je našem bivšem diplomcu Damiru Behi zaposlenje na Malti i to u Vladi te države Sredozemlja.

Rođeni Sarajlija, 30-togodišnji Damir je VIPOS, na smeru Elektronsko poslovanje, upisao 2007. godine,  a diplomirao je 25. marta 2011. godine.

U razgovoru za naš sajt, Damir priča da mu je državna diploma naše škole omogućila da se zaposli kao IT službenik u Ministarstvu za menadžment vodom i energijom Republike Malte, u vladinoj Agenciji za vodu i energiju.

“Posao sam dobio preko oglasa koji je izmedju ostalog bio objavljen na Facebook-u.
Doploma i znanje koje sam poneo sa VIPOS-a mi je pre svega puno značilo, jer me je baš ta diploma, koja je potpuno priznata od strance MQRIC-a, obezbedila direktan prolaz u najuži krug kandidata. Znanje koje sam poneo o računarskim mrežama, serverima, active directory users and groups, gruop polices, baš je ono što mi je dalo šansu  u fantastičnom radnom okruženju sa fantastičnim ljudima”, objašnjava Beha.

Po Damirovim rečima, generalno snalaženje na Malti, na kojoj živi i radi veliki broj naših ljudi, relativno je lako. Za IT stručnjake, kako kaže, najbolje prolaze programeri a u stopu ih prate i administratori svih vrsta sa razvojem e –gaming-a.