Jelena i pre diplomiranja dobila posao u kompaniji “Dunav osiguranje”

Da je moguće kao student, zahvaljujući stečenom teorijskom i praktičnom znanju, ostaviti takav utisak na poslodavca da ponudi zaposlenje i pre diplomiranja, pokazuje primer naše mlade koleginice Jelene Petaković, koja već više od tri meseca radi u valjevskoj filijali kompanije “Dunav osiguranje”.

Jelena, rođena 1996. godine, redovan je student treće godine osnovnih strukovnih studija, apsolventkinja na studijskom programu Finansije, bankarstvo i osiguranje. Tokom praktičnih vežbi koje je direktorka “Dunav osiguranja” u Valjevu Svetlana Tomić držala studentima ovog modula, Jelena je zapažena u smislu svoje stručnosti i komunikativnosti, nakon čega je pozvana da se javi na konkurs za posao u najuglednijoj domaćoj osiguravajućoj kući. Na taj način, naša mlada koleginica je od 1. decembra prošle godine počela da radi kao agent osiguranja u ovoj kompaniji.

“Teorijsko znanje tokom studija bilo je veoma važno i korisno, kao preduslov da bih kroz praktične vežbe mogla da pokažem osposobljenost za rad u osiguranju. Pokazalo se koliko je nastava u našoj školi kvalitetna, koliko se svi profesori trude da nam kroz mnoštvo praktičnih primera i rada maksimalno približe našu profesiju. Prezadovoljna sam što sam dobila posao u svojoj struci, poslovi osiguranja su upravo onakvi kakve sam ih zamišljala i očekivala, tako da sam se veoma lako uklopila u radno okruženje i spremna sam za nove profesionalne izazove”, priča Jelena za sajt VIPOS-a.
Do završetka osnovnih studija i diplome, našu koleginicu dele još tri ispita, a Jelena sama kaže da je ona primer da je moguće, uz dobru organizaciju i želju, uklopiti studiranje i posao. “To je definitivno moguće, a svakako je pogotovo lakše našim kolegama, studentima VIPOS-a, jer stečeno teorijsko znanje i mogućnost praktične primene svega toga daju daleko veću šansu da se brže prilagodite poslu i od početka bez većih problema obavljate radne zadatke”, zaključuje Jelena Petaković.