Poklon računar za studentkinju Marinu Milosavljević

 

Uvek na strani svojih studenata, ne samo u profesionalnom, nego i u ljudskom smislu, Visoka poslovna škola strukovnih studija pomogla je još jednog svog studenta kome je zbog materijalne situacije pomoć bila potrebna, poklanjajujući računar sa pratećom opremom našoj koleginici Marini Milosavljević.

Marina je student prve godine osnovnih studija na smeru Poslovna informatika, a VIPOS je upisala kao odličan đak srednje škole „17. septembar“ u Lajkovcu, gde je školovanje završila na smeru elektrotehničar računara. U Rukladama kod Lajkovca, Marina živi u petočlanom domaćinstvu, sa roditeljima i dva brata, a s obzirom na to da je jedan od roditelja nezaposlen, porodica nije mogla da priušti Marini kupovinu računara. Da joj je kompjuter neophodan, saznalo se kada je naša studentkinja jedan seminarski rad za predmet koji sluša, donela ručno urađen na papiru.

„Ovo je prvi računar koji imam i neizmerno sam zahvalna svojoj školi i profesorima koji su sami ponudili pomoć, zato sam posebno oduševljena. Kompjuter će mi mnogo pomoći u daljem studiranju, olakšati izvršavanje svih dnevnih obaveza, s obzirom da jedan deo vremena u toku dana gubim i u prevozu od kuće do škole i obratno. Zaista sam oduševljena, jer sam se i u srednjj školi i sada na studijama školovala za rad na računaru i konačno sve to mogu praktično da primenjujem“, kaže Marina.

Da upiše VIPOS, kako kaže, Marina se odlučila zbog preporuke nerođenog brata koji je naš bivši student i koji je ubrzo nakon diplomiranja pronašao posao u struci, kao i zbog državne diplome.

„Prezadovoljna sam svime, od načina predavanja do toga šta se konkretno uči. Posebno, u svakom trenutku, mogu da izdvojim tako srdačan i ljudski odnos naših profesora prema svakom studentu, što se vidi i po mom slučaju i obezbeđivanju pomoći koja mi je bila neophodna“, zaključuje Marina.