Preko prakse do posla u Erste Banci…

Još jedan primer da studenti VIPOS-a i pre diplomiranja obavljaju poslove u svojoj struci, jeste naša koleginica Katarina Mitrović, koja je od februara ove godine zaposlena u valjevskoj filijali Erste Banke. Katarina je student III godine osnovnih studija Poslovne ekonomije, modul Finansije, bankarstvo i osiguranje, ali je zahvaljujući pokazanom znanju, entuzijazmu i praktičnim veštinama, nakon obavljene tromesečne prakse dobila poziv za rad u Erste Banci u Valjevu.

 

“Nekoliko meseci nakon završetka prakse direktorka filijale u Valjevu, gospođa Marija Timotić me je pozvala na razgovor za posao koji sam sa zadovoljstvom prihvatila. Prošla sam kroz proces selekcije i dobila ponudu za posao, tako da sam sa radom u filijali počela 15. februara. Jako sam zadovoljna, volim svoj posao, spremna sam za nove izazove i nadam se da ću napredovati”, kaže Katarina za sajt škole.

“Stečena znanja u toku studija su mi jako korisna, jer su se naši profesori trudili da nam u što većoj meri prenesu svoja znanja i kroz mnoštvo raznih primera na što bolji način približe buduću profesiju. Smatram da mi je to dosta značilo i da sada bez toga ne bih mogla da obavljam svoje svakodnevne poslovne aktivnosti”, naglašava naša studentkinja.

Kao preporuku budućim studentima zašto da izaberu VIPOS, Katarina poručuje da će im teorijska, a posebno praktična znanja stečena tokom studija na valjevskoj državnoj visokoj školi, dati deleko veću šansu za obavljanje svih radnih zadataka na budućem poslu.