Među nagrađenima na Dan studenata u Skupštini Srbije i student VIPOS-a Miloš Savić

Podovom 4. aprila, Dana studenata, u Domu Narodne skupštine Srbije nagrađeni su najbolji studenti Srbije, među njima i naš diplomac Miloš Savić, student generacije 2015/16. godine, sa prosečnom ocenom tokom studija 9,63.

Svečanoj akademiji  povodom obeležavanja Dana studenata u organizaciji Studentske konferencije akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije, prisustvovali su najbolji student  Miloš Savić i direktor VIPOS-a dr Mlađen Vićentić.

Obraćajući se najboljim studentima Srbije, potpredsednik Skupštine prof. dr Vladimir Marinković je između ostalog istakao da „mladi ljudi treba da nose budućnost ove zemlje, a posebnu važnost treba dati upravo strukovnim studijama i njihovim studentima, jer će oni biti nosioci privrednog razvoja naše zemlje.“

Sabirajući utiske sa svečanosti, Miloš Savić kaže da je počastvovan prisustvom akademiji u društvu najboljih studenata Srbije, kao i prigodnim poklonom koji su dobili nagrađeni. “Ovo priznanje je dalji podstrek i motivacija za učenje i dalji napredak u karijeri. Potpuno se slažem sa ocenom potpredsednika Skupštine dr Marinkovića da su strukovne studije, kao što je to slučaj u zemljama EU, veoma važne za jačanje domaće ekonomije i privrede, a nadam se da će se i položaj studenata dalje popravljati u sklopu reformi visokog obrazovanja”, ističe Miloš.

“Takođe, bih želeo da se zahvalim mojim profesorima koji su me tokom studiranja učili raznim korisnim znanjima i veštinama. Njihov način predavanja, dostupnost na konsultacijama i stalna komunikacija sa nama studentima su definitivno dobrim delom doprineli mom sadašnjem uspehu i ja se nadam da ću jednoga dana ta znanja koristiti na svom budućem poslu”, rekao je Miloš Savić, sada student master studija na VIPOS-u.