Nakon obavljene stručne prakse – zaposlenje u Opportunity banci

 

Aleksandra je brzo nakon diplomiranja dobila zaposlenje, a Nevena je ugovor o radu dobila kao apsolvent. Ovo je priča naše dve studentkinje, koje su nakon obavljene stručne prakse, poslovni angažman dobile u Opportunity banci u Valjevu.

Aleksandra Paunović je diplomirala na studijskom programu Finansije, bankarstvo i osiguranje krajem januara, a u Opportunity banci, na radnom mestu Administrativni asistent radi od 1. aprila.

Nevena Simić levo i Aleksandra Paunović desno

“Počelo je kao šestomesečna stručna praksa gde sam od divnog kolektiva i direktorke Katarine Rašević imala podršku i svakodnevnu obuku i posvećenost, kako bi što više znanja stečenja teorijskim predavanjima na VIPOS–u pretvorila u praktična. Što se tiče radnog mesta, moja zaduženja ogledaju se u svakodnevnoj komunikaciji sa klijentima – davanje svih informacija u vezi kredita ili o stanju kredita lica koja već imaju kredit u našoj banci, potpisivanje ugovora o kreditu, kao i rešavanje svake nedoumice koju klijenti imaju. Praktično, moj glavni zadatak je interna kontrola dokumentacije i komunikacija…” objašnjava Aleksandra.

Nevenu Simić, koja je apsolvent na studijskom programu Finansije, bankarstvo i osiguranje, do diplome naše škole deli još nekoliko ispita. I pored toga, kao i u Aleksandrinom slučaju, nakon obavljene polugodišnje stručne prakse, ovih dana je dobila ugovor o radu.

“Tokom obavljanja stručne prakse dobro sam se snašla i u potpunosti ušla u materiju. Opportunity  banka je specifična, jer ne postoji platni promet, nego je u pitanju kreditno odeljenje, tako da je posao dinamičan i usmeren na rad sa ljudima, što se meni posebno dopada. Moja pozicija je Savetnik za stanovništvo, rad sa klijentima koji su zaposleni u državnom sektoru i penzionerima, kako u kancelariji, tako i na terenu”, kaže Nevena.

Teorijska znanja stečena tokom studija od velikog su značaja i izuzetno su im koristila da lako uđu u svet bankarstva, slažu se Aleksandra i Nevena.

“Mnogo je lakše uplivati u poslovanje banke, ako imamo predhodno znanje iz te oblasti. Stečena znanja tokom školovanja imaju veoma veliku povezanot sa poslom koji obavljam. Takođe, ne bih zapostavila ni informatički deo stečen studiranjem, jer mi je sada dosta  lakše da se snalazim u banarskim programima”, navodi Aleksandra, dodajući da joj je plan da se i dalje usavršava i završi master studije.

“Uz dobru organizaciju vremena, upornost, ambiciju i primenu stečenih znanja, moguće je u isto vreme raditi i studirati”, zaključuje Nevena.