Plaćena stručna praksa i mogućnost zaposlenja u „Europromu“

 

Višegodišnja uspešna poslovna saradnja kompanije „Europrom“ i Visoke poslovne škole strukovnih studija Valjevo biće podignuta na viši nivo, jer će od 1. jula deset studenata naše škole, kroz plaćenu stručnu praksu, postati deo projekta pod nazivom „Naša trgovina za našu decu“ koju sprovodi vodeća trgovinska kuća našeg kraja.

Naime, kako je objašnjeno na konferenciji za novinare koju je organizovao „Europrom“, ova firma poslednje dve godine u praksi sprovodi ideju dualnog obrazovanja u saradnji sa srednjom Ekonomskom i Poljoprivrednom školom, kao i sa VIPOS-om. U ovoj školskoj godini 80 učesnika Ekonomske i Poljoprivredne obavilo je praksu u „Europromu“, jedan broj njih je nakon toga dobio i zaposlenje, a od 1. jula ta praksa, takođe uz mogućnost zaposlenja, očekuje i studente treće godine osnovnih studija VIPOS-a.

„Deset studenata koji su se prijavili, pohađaće program obuke u trajanju od šest meseci i to nije obična praksa, već plaćena praksa. Potpisuju sa nama ugovor o radu i status sa svim pravima iz radnog odnosa, a nakon šest meseci oni najbolji među njima dobiće priliku da ostanu u porodici Europroma“, rekla je na konferenciji za novinare PR menadžer „Europroma“ i naš diplomac Bojana Perić.

Direktor VIPOS-a dr Mlađen Vićentić izrazio je zahvalnost „Europromu“ na izuzetno dobroj dosadašnjoj saradnji.

„Do sada smo sa Europromom radili istraživačke projekte koji su imali izuzetan značaj za dalje školovanje naših studenata. Imati mogućnost da obavite praksu i da praksa bude plaćena, a da nakon toga imate mogućnost da dobijete posao, mislim da nijedna škola nema tu mogućnost ne samo u Valjevu nego i šire. Za studente je ovo odlična priča da znanja koja imaju prošire i steknu nova praktična i primenljiva znanja i da pri svemu tome dobiju posao. Uključili smo studente završne treće godine studija, a tek kasnije smo se uverili da ima zainteresovanih studenata i iz druge godine, tako da ćemo naredne godine uključiti i njih. Ovo je i potvrda za nas da smo na pravom putu i tipičan primer uspešnog dualnog obrazovanja. Ja bih ovom prilikom pozvao i druge kompanije iz Valjeva da se uključe na ovaj način“, rekao je dr Mlađen Vićentić.

Pored direktora naše škole, na konferenciji za novinare o ovom projektu „Europroma“ govorili su i direktori Ekonomske i Poljoprivredne škole Dragan Timotić i Milan Gajić.