Svečanom akademijom obeleženo 40 godina postojanja i rada Škole


Svečanom akademijom u hotelu „Grand“, Visoka poslovna škola strukovnih studija, danas kao deo Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, obeležila je veliki jubilej – 40 godina rada i postojanja, ujedno i četiri decenije višeg i visokog obrazovanja u Valjevu.

Na Svečanoj akademiji, u prisustvu velikog broja prijatelja, saradnika i gostiju Škole, prikazan je film „Od Više škole do Akademije strukovnih studija“, koji prati istorijat rada naše Škole, od 7. novembra 1979. godine, kada je osnovana Viša ekonomska škola, sve do današnjih dana i poslednje institucionalne promene kojom je VIPOS postao deo Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Pozdravnu reč održao je profesor dr Mlađen Vićentić, navodeći da naša Škola trenutno ima 500 studenata na osnovnim strukovnim i više od 150 studenata na master strukovnim i daljinskim studijama, dok je v.d. predsednik Akademije Zapadna Srbija profesor dr Miomir Milinković u svom obraćanju istakao važnost ravnomernog regionalnog razvoja visokog obrazovanja.

Povodom velikog jubileja, na svečanosti su dodeljene i jubilarne plakete i povelje. Jubilarnim plaketama izražena je zahvalnost našim bivšim studentima, koji su bili prvi diplomci: Miroslavu Rakiću, prvom diplomcu Više ekonomske škole „Prota Mateja Nenadović“, Bojani Perić, prvom diplomcu Visoke poslovne škole strukovnih studija, prvim diplomcima specijalističkih strukovnih studija Milici Tanasković i Jeleni Milivojević i konačno Goranu Gavriloviću, prvom diplomcu VIPOS-ovih master studija.

Jubilarnim poveljama zahvalili smo se i kompanijama s kojima Škola ima najdugotrajniju i najplodotvorniju saradnju: „Europromu“, „Bosisu“ i „Dunav osiguranju“.

Dugogodišnji saradnici Škole van radnog odnosa, ugledni profesori Beogradskog univerziteta i vrhunski stručnjaci vanprivrede, profesor dr Slobodan Obradović, profesor dr Jelica Protić i Svetlana Tomić, takođe su nagrađeni jubilarnim poveljama.

Konačno, jubilarne povelje dodeljene su i našim zaposlenima i penzionerima, koji su u našu školu utkali čitav svoj radni vek, svoje znanje, posvećenost i ljubav: Milijani Ranković, Vesni Marković i Andriji Tošiću.

Program Svečane akademije vodila je mlada glumica, Valjevka,  Maja Lukić, a svojim nastupom program su ulepšali crkveni hor Hadži Ruvim i KUD „Đerdan“.