Savindan obeležen na VIPOS-u

Veliki verski praznik SPC i slava srpskog školstva Sveti Sava, svečarski i u duhu tradicije obeležen je u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija.

Slavski obred služili su sveštenici eparhije valjevske SPC, a teritorijalni paroh naše škole Slobodan Aleksić podsetio je na dva značajna prošlogodišnja jubileja, 800 godina od osamostaljenja SPC i 40 godina postojanja i rada valjevske visoke državne škole, naglašavajući da je Sveti Sava, kao svetitelj, zaslužan za utemeljenje srpske crkve, a kao prosvetitelj za utemeljenje srpskog školstva.

Domaćin slave Branko Ćebić je čestitajući slavu studentima i zaposlenima škole, i govoreći o značaju Svetog Save kao jedinstvene ličnosti, poručio da predavači uvek imaju odgovornost da u najboljem duhu naših predaka, prenose i znanje i poštovanje prema najvišim hrišćanskim i ljudskim vrednostima, kao što je to činio Sveti Sava.

U umetničkom programu, uz Svetosavsku himnu, učestvovale su studentkinje VIPOS-a koje su govorile odlomke iz žitija i stihove posvećene Svetom Savi, dok su za muzičku pratnju bili zaduženi mladi umetnici Sibin Rabasović i Ognjen Petrović.