Profesor Tošić ispraćen u penziju posle 40 godina rada u Školi


Omiljeni profesor i omiljeni kolega, mr Andrija Tošić, ispraćen je u zasluženu penziju pošto je 40 godina, čitav svoj radni vek, proveo u našoj ustanovi kao predavač – od Više ekonomske škole, preko VIPOS-a, do Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija Odsek Valjevo.

Mr Andrija Tošić rođen je 1. septembra 1955. godine u Brezovicama kod Valjeva. Na Fakultetu narodne odbrane Univerziteta u Beogradu diplomirao je 1979. godine, a na istom fakultetu magistrirao 1990. godine. U Višoj ekonomskoj školi počeo je da radi od 1980. godine, praktično godinu dana nakon njenog osnivanja obrazujući tako 40 generacija studenata. Među njima, njih 14 su u međuvremenu postali njegove kolege, zaposlivši se u školi.

Andrija Tošić je bio predavač za užu naučnu oblast Informatika i informacioni sistemi i jedan je od prvih profesora naše škole u toj oblasti, jer je nakon ukidanja predmeta Opštenarodna odbrana koji je  predavao, počeo da se obrazuje za informatiku i nastavio da se usavršava u toj oblasti tokom čitave svoje profesionalne karijere.

Govoreći o profesoru Tošiću, njegov bivši student, rukovodilac Odseka Akademije u Valjevu dr Mlađen Vićentić, podsetio je koliko je Andrija bio omiljeni i poštovani profesor i kolega svima, ističući sve njegove ljudske kvalitete. O tome svedeoči i činjenica da je kao  dugogodišnji predsednik sindikata zaposlenih uvek podrška svojim kolegama.

Sam Andrija Tošić, pozdravljajući se sa svojim kolegama i prijateljima, ispričao je nekoliko anegdota vezanih za svoj rad u školi i zahvaljujući se na prigodnim poklonima poručio da je osnovno pravilo kojim se rukovodio svih 40 godina karijere “da bi neko bio dobar profesor, mora pre svega biti dobar čovek”.

Kolektiv naše ustanove našem Tolu želi mirne i srećne penzionerske dane!