Ministarstvo odobrilo dva važna projekta valjevskom Odseku Akademije Zapadna Srbija

Valjevski Odsek Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija je na javnom konkursu dobio sredstva za dva projekata koja se finansiraju u okviru programa „Razvoj visokog obrazovanja“. Konkurs je raspisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije sa ciljem da pruži podršku visokoškolskim ustanovama u razvoju novih i inoviranju postojećih predmeta u okviru akreditovanih studijskih programa.

Prvi projekat odobren jedinoj državnoj visokoškolskoj instituciji u Valjevu nosi naziv “Portal za digitalno učenje u funkciji razvoja preduzetništva i podsticanja zapošljavanja studenata Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija – Odsek Valjevo u epidemiološkim uslovima” (DIGITEDU).

Ovaj projekat podrazumeva kreiranje portala i formiranje „Centra za digitalno učenje“ koji će u epidemiološkim uslovima poslužiti kao uspešan model učenja na daljinu, onlajn ispunjavanja predispitnih obaveza, kontinuiranog napretka razvoja digitalnih i preduzetničkih kompetencija studenata, nastavnika i saradnika kroz izabrane predmete iz oblasti računovodstva, revizije i oporezivanja, te unapređenja kvaliteta obrazovnog procesa kroz stvaranje boljih uslova za realizaciju nastave i učenje primenom najsavremenijih informaciono-komunikacionih sistema. Predlagači projekta DIGITEDU, koji će dalje biti i njegovi realizatori, bili su nastavnici i saradnici dr Kosana Vićentijević, dr Marina Janković-Perić i Nenad Mihailović.

Drugi projekat koji je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odobrilo našoj školi je “Povezivanje na AMRES infrastrukturu”, za koji su takođe dobijena sredstva. Cilj ovog projekta je unapređenje kvaliteta obrazovnog procesa, stvaranje boljih uslova za realizaciju nastave i učenje studenata, kao i unapređenje kompetencija nastavnika i saradnika kroz povezivanje Odseka u Valjevu na Akademsku mrežu Srbije i stvaranje tehničkih uslova za korišćenje usluga koje pruža ova mreža.

Ovaj projekat će imati direktan uticaj na unapređenje kvaliteta obrazovnog procesa i stvaranje boljih uslova za realizaciju nastave i učenje, povećanje upotrebe informacionih tehnologija u nastavi i u procesu učenja i unapređenje kompetencija nastavnika i saradnika za izvođenje nastave. Rukovodilac ovog projekta je dr Đorđe Petrović.