Nagrade diplomcima, studentima i zaposlenima na Dan Akademije


Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija svečano je u sredu, 16. decembra obeležila prvu godinu postojanja i rada, a na Svečanoj akademiji u valjevskom odseku Akademije (nekadašnji VIPOS), uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera, organizovana je tradicionalna dodela diploma studentima završenih osnovnih i master studija.

Najbolji diplomirani student osnovnih studija je Marijana Kovačević, student programa Poslovna ekonomija, modul Finansije, bankarstvo i osiguranje, sa prosečnom ocenom 9,63. Najbolji diplomirani student master studija je Nenad Živković, student programa Poslovna ekonomija i informatika, sa prosečnom ocenom 9,17. Kao najbolji diplomci, Marijana i Nenad su dobili novčanu nagradu.

Vrednim knjigama nagrađeni su najbolji studenti po godinama studija u školskoj 2019/2020. godini: Tamara Marković, prva godina osnovnih studija, sa prosečnom ocenom 9,63 i Desanka Pantelić, druga godina osnovnih studija, sa prosečnom ocenom 9,41. Među studentima prve godine master studija nagrađene su Jelena Tomić i Milenka Jelisavčić, studentkinje prve godine, sa prosečnom ocenom 8,40. Za doprinos radu Studentskog parlamenta Akademije nagrađena je i Jelena Pantović, student osnovnih studija Poslovne informatike.

Ovom prilikom, nagrađeni su i zaposleni u valjevskom odseku Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija. Nagrada i priznanje za dugogodišnji rad uručena je mr Andriji Tošiću, koji je ceo svoj radni vek proveo kao predavač Više ekonomske škole „Prota Mateja Nenadović“, VIPOS-a i konačno odseka Akademije.

Jubilarne nagrade povodom 20, odnosno 30 godina rada dodeljene su Dragani Vujanić, dr Ilji Staniševiću i dr Đorđu Pavloviću. Nagrada i pohvalnica novom doktoru nauka pripala je dr Đorđu Petroviću. I konačno, priznanje i nagradu za profesora i radnika godine dobili su dr Đorđe Petrović i Svetlana Krstić.

„Tačno godinu dana je prošlo otkako je odlukom Vlade Srbije osnovana Akademija, spajanjem dve visoke škole u Užicu i Valjevu. Prethodnih godinu dana prošlo je u pravnim i formalnim aktivnostima neophodnim za funkcionisanje Akademije, od formiranja organa upravljanja, do stručnih organa i studentskog parlamenta, a uz to radilo se u izmenjenim uslovima zbog pandemije. Ono što nas čeka i na čemu već sada radimo jeste akreditacija  ustanove i ponovna akreditacija studija na daljinu koje smo već imali, a koje imaju dobru perspektivu i zainteresovanost budućih studenata. U ovoj godini, što se tiče našeg Odseka, upisana je i četvrta generacija studenata master studija, za koje imamo kontinuirano interesovanje od samog početka“, istakla je u obraćanju novinarima mr Vesna Marković, pomoćnica predsednika Akademije za nastavna pitanja.

U ime nagrađenih studenata, profesorima i zaposlenima Akademije – Odseka Valjevo, zahvalio se najbolji diplomac master studija Nenad Živković.