Izložba „Deca i cveće” za decu Kosova i Metohije


Na Trgu Vojvode Mišića u centru našeg grada postavljena je izložba pod nazivom „Deca i cveće”, a u autorskoj ekipi izložbe učestvuju i dve studenkinje valjevskog odseka Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, sestre Marta i Mina Milivojević.

Izložbu su organizovali Odbor za veronauku Eparhije valjevske i Udruženje za negovanje tradicionalne kulture valjevskog kraja. Izložba, u vidu plakata, sadrži misli i fotografije vladike Nikolaja, oca Justina, Desanke Maksimović, prote Mateje Nenadovića i Matije Bećkovića, kao i fotografije crkvenih svetinja na Kosovu i Metohiji i dečjih lica. Izložba je, kako objašnjavaju organizatori, „svedočanstvo i podsećanje i na srpsku decu koja žive u enklavama na Kosovu i Metohiji i kojima je stalno potrebna pomoć”.

Naše studentkinje Marta i Mina Milivojević, studentkinje druge godine osnovnih studija na studijskom programu Poslovna ekonomija, kojima je likovna umetnost i dizajn hobi kojim se bave već duže vreme, u realizaciju ove izložbe bile su uključene kao dizajnerke, zajedno sa Marinkom Lugonjom iz Udruženja za negovanje tradicije i kulture valjevskog kraja.

Izložba „Deca i cveće”, čiji je pokrovitelj Grad Valjevo, će pored postavke na Trgu Vojvode Mišića, u vidu pokretne kompozicije biti prikazana i u valjevskim školama.