Najbolji diplomac osnovnih studija u školskoj 2019/20. godini


Na Dan Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, 16. decembra 2020. godine, nagrada za najboljeg diplomca osnovnih studija Odseka Valjevo pripala je studentkinji Marijani Kovačević.  Marijana je osnovne studije završila sa prosečnom ocenom 9,63 na studijskom programu Poslovna ekonomija – modul Finansije, bankarstvo i osiguranje.

Akademiju strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Valjevo (tadašnji VIPOS), upisala je 2017. godine, nakon završene srednje ekonomske škole u Mionici, sa željom da svoje obrazovanje nastavi u istoj naučnoj oblasti. Da upiše našu Akademiju, opredelila se nakon mnogobrojnih preporuka tadašnjih studenata VIPOS-a.

Danas, kao student prve godine master studija na studijskom programu Poslovna ekonomija i informatika, Marijana kaže:

„Nagrada koju sam dobila za postignuti uspeh u trećoj godini osnovnih studija dodatno me je motivisala da napredujem i radim na sebi. Podstaknuta ovom nagradom, sebi sam postavila cilj da i na master studijama ostvarim što bolje rezultate. Budućim studentima bih poručila da se odluče za našu Akademiju zbog toga što će im nastavnici i saradnici, koji se maksimalno trude i zalažu za svakog studenta, pružiti neophodna teorijska i praktično primenjiva znanja. Verujem da će, uz marljiv, kontinuiran rad i podršku predavača, postići uspeh koji sam i ja ostvarila tokom studiranja na Akademiji.”

Pored Akademije, uspeh naše studentkinje zapazilo je i privredno društvo Europrom d.o.o. Valjevo. U okviru kampanje „30 godina za ponos”, kojom je ova kompanija obeležila trideset godina svog postojanja i rada, Europrom je javnosti predstavio trideset uspešnih sportista, muzičara, kompozitora, glumaca, recitatora, vrednih učenika i studenata, dobrih i plemenitih mladih ljudi čije primere treba da slede njihovi vršnjaci. Među trideset odabranih, kao najbolji student valjevskog kraja, našla se i naša studentkinja Marijana Kovačević.