Diplomac master studija – Violeta Davidović


Kada ste odbranili Master rad i koja je bila tema rada?

Master rad na temu „Implikacije odeljenja interne revizije na korporativno upravljanje             privrednim društvom“, odbranila sam 29.01.2021. godine.

Po čemu ćete posebno pamtiti studije na Akademiji?

Studije na Akademiji ću pamtiti po divnim profesorima, koji su se trudili da nam na pravi način prenesu znanje i uvek izađu u susret, bilo da su u pitanju aktivnosti vezane za školu ili naše poslovne obaveze. Takođe, druženja sa kolegama i stečena prijateljstva na Akademiji su nešto posebno što će ostati upamćeno za ceo život.        

Šta biste poručili budućim studentima?

Budućim studentima bih poručila da na najbolji mogući način iskoriste period studiranja. Nije najbitnije ostvariti najbolji uspeh tokom studiranja, već ovaj period iskoristiti i za sticanje kvalifikacija i kvaliteta koje će na pravi način doprineti vašoj poslovnoj karijeri u budućnosti i stvaranje uspomena koje ćete pamtiti ceo život.

Koji je bio vaš najveći izazov tokom studija?

Kao nekome ko je zaposlen, najveći izazov tokom studija bio mi je uskladiti poslovne obaveze sa obavezama na Akademiji. Međutim uz podršku profesora, sve predispitne i ispitne obaveze su organizovane u popodnevnim časovima, što je doprinelo lakšem i efikasnijem obavljanju istih.

Da li ste zaposleni? Ako jeste, gde radite i na kojoj poziciji? Koliko Vam znači znanje stečeno na Akademiji u vašem poslu?

Zaposlena sam u HK “Krušik” a.d. Valjevo od 2016. godine i radim u pogonskom knjigovodstvu. Znanje koje sam stekla tokom studija u velikoj meri mi doprinosi izvršavanju poslovnih obaveza, a posebno praktična znanja iz računovodstva i delom iz oblasti informatike.

Od svega što ste naučili na Akademiji šta biste izdvojili kao vašu prednost na tržištu rada?

Velika prednost studiranja na Akademiji jeste što se uz teorijsko znanje stiču i praktično primenjiva znanja i veštine, koje su u današnje vreme od velikog značaja za zaposlenje, a kasnije i za efikasnije obavljanje svih poslovnih obaveza.