Diplomac master studija – Milica Simić


  1. Kada ste odbranili Master rad i koja je bila tema rada?

Master rad sam odbranila 01.02.2021.godine. Tema rada je bila ,,Unapređenje izvoznog poslovanja preduzeća ,, Krušik-plastika” a.d. Osečina”.

  1. Po čemu ćete posebno pamtiti studije na Akademiji?

Pamtiću ih po divnim profesorima, koji su uvek bili spremni da daju odgovor na svako pitanje, kako bi studentima na što bolji način preneli znanja iz svojih oblasti, ali i dali savete u vezi sa mnogim životnim pitanjima i nedoumicama. Posebno bih izdvojila profesorku Dragoslavu Sredojević, koja mi je bila uzor tokom studiranja, primer kako se treba ponašati prema ljudima, uvek pozitivna, puna razumevanja i spremna da pruži pomoć i savet. Naravno, ovih pet godina pamtiću i po druženju sa kolegama iz svih delova Srbije, koja su se pretvorila i u velika prijateljstva.

  1. Šta biste poručili budućim studentima?

Poručila bih da vredno uče, da nikada ne odustaju, jer svaki predmet je moguće položiti. Ukoliko je nešto teže, veće je zadovoljstvo kada uspete.

  1. Od svega što ste naučili na Akdemiji, šta biste izdvojili kao svoju prednost na tržištu rada?

Smatram da će mi sve što sam naučila koristiti na tržištu rada. Sve to predstavlja moju prednost jer sam kroz studiranje naučila kako započeti svoj posao, kako se promovisati, kako pratiti svoje poslovanje, izračunati razne finansijske pokazatelje, kako sve to predstaviti u vidu tabela i grafikona u različitim informatičkim programima, kako kroz računovodstvo pratiti poslovanje i izračunati finansijski rezultat. Svi predmeti pružaju znanja koja bih mogla primeniti u budućem poslu, jer prate sve ono sa čime se možemo susresti bilo da smo negde zaposleni ili da sami pokrećemo sopstveni biznis.