Talentovani studenti Akademije – Marko Jevtić


Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Valjevo, je visokoškolska ustanova prepoznatljiva po svojim studentima, koje uvek stavlja na prvo mesto.

Sa posebnim zadovoljstvom predstavljamo Marka Jevtića, studenta treće godine na modulu Marketing, trgovina i turizam. Akademiju je upisao po ugledu na svoju sestru i prijatelje koji su studirali u našoj ustanovi i zahvaljujući stečenom praktično primenjivom znanju, nakon studija, veoma brzo dobili posao u struci. Pored toga, za Akademiju se opredelio zato što je jedina državna visokoobrazovna ustanova u regionu. Ono što mu se najviše dopada na studijama su rad u manjim grupama, posvećenost profesora studentima, puno praktičnih primera i veoma sadržajna predavanja.

Marko se folklorom bavi od prvog razreda osnovne škole. Folklor za njega predstavlja sastavni deo života i značajno je uticao na razvoj njegove ličnosti i kreiranje sistema vrednosti. Nastupi na regionalnim i međunarodnim smotrama, gostovanja po gradovima širom Evrope, upoznavanje različitih kultura i sklapanje brojnih poznanstava, opredelili su ga da svoje obrazovanje usmeri ka oblasti turizma. Upravo mu je Akademija pružila tu mogućnost na modulu Marketing, trgovina i turizam. „Savetovao bih mladima da se opredele za folklor jer osim razvoja motoričkih veština kroz učenje brojnih koreografija, druženja i putovanja, imaće priliku da upoznaju i zavole kulturu i tradiciju prvenstveno svog, ali i drugih naroda“, navodi Marko.

Pored toga što svoj hobi rado preporučuje mladim ljudima, Marko onima koji tek treba da započnu svoju akademsku karijeru poručuje: „Izaberite put korisnih znanja koja se lako proveravaju i primenjuju u praksi. Timski duh i saradnja studenata i profesora u svim fazama studija veoma olakšavaju učenje i, samim tim, uspešno polaganje svih obaveza. Studiranje na Akademiji siguran je i uspešan put do posla, a to dokazuju uspešni diplomci Akademije, kao i njihovi zadovoljni poslodavci.“