Talentovani studenti Akademije – Nikola Živković


Nakon završene srednje Tehičke škole „Zmaj“ u Novom Beogradu, Nikola Živković se zbog atraktivnosti studijskih programa odlučio da upiše Akademiju strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Valjevo. Sada je na trećoj godini studijskog programa Poslovna ekonomija, modul Marketing, trgovina i turizam. Ističe da mu se na Akademiji najviše dopada način rada sa studentima i svakodnevno sticanje znanja i veština neophodnih kako bi se nakon studija uspešto zakoračilo u poslovni svet.

Pored svoje posvećenosti studijama, Nikola voli i trenira fudbal još od prvog razreda osnovne škole. Ovim popularnim sportom počeo je da se bavi kako bi pored fizičke spremnosti stekao i nove prijatelje i upoznao nove predele i gradove. Kako navodi, zahvaljujući fudbalu aktivno provodi svoje slobodno vreme, stekao je zdrave životne navike i razvio odgovornost i toleranciju, koje sport zahteva. Mladim ljudima preporučuje fubal zbog toga što aktivno bavljenje ovim sportom pruža mogućnost sticanja novih poznanstava i putovanja, ali prevashodno zbog toga što se zahvaljujući ovom sportu jača karakter i uči kako dostojanstveno prihvatiti poraz i slaviti pobedu. U svojoj fudbalskoj karijeri, kao poseban uspeh, Nikola izdvaja igranje kvalitetne omladinske lige u FK Vozdovac, a nakon završetka omladinskog staža, kao uspeh ističe to što je kao član FK Jedinstva iz Uba igrao Srpsku ligu.

Budućim studentima Akademije Nikola poručuje: „Na Akademiji možemo steći praktična znanja i veštine neophodne da uspešno odgovorimo na zahteve tržišta rada nakon završetka studija.”