Talentovani studenti Akademije – Slađana Pantelić


Nakon što je završila Gimnaziju u Lazarevcu, Slađana Pantelić se, zbog sportskog angažovanja, doselila u Valjevo. Kako je pored sportske želela i akademsku karijeru, upisala je valjevski odsek Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, studijski program Poslovna informatika. Kako navodi, na Akademiji joj se posebno dopada posvećenost i dostupnost profesora, inovativni način rada na predavanjima i vežbama, kao i priprema za ozbiljan rad u poslovnom svetu. Ono što ističe kao njoj najznačajne jesu sklopljena prijateljstva, ostvareni kontakti, izazovi, stečeno znanje i usavršavanje.

Slađana se danas profesionalno bavi odbojkom, koju je počela da trenira još u prvom razredu osnovne škole. O voljenom sportu kaže: „Odbojka je sport koji promoviše timski duh i uči nas važnu životnu lekciju – kako podneti neuspeh i pretvoriti ga u uspeh. Za mene odbojka nije samo sport već velika škola koja me je naučila da cenim ono što imam, stičem prijatelje kroz igru, da koračam kroz život hrabro i uvek budem pozitivna.” Slađana mladima preporučuje sport, a posebno odbojku, jer će na taj način steći samopouzdanje i veru u sebe, naučiti kako da se izbore sa teškim situacijama, steći mnoga lepa prijateljstva i doživeti nezaboravne avanture.

Budućim studentima Akademije Slađana poručuje: „Kontinuiran rad, jasan cilj i kvalitetan plan su preduslovi za ostvarenje napretka. Važno je da budete srećni i zadovoljni jer tada su veće šanse da ishod bude uspešan. Ukoliko stvari ne krenu onako kako ste očekivali, morate biti motivisani i istrajni u svojim nastojanjima kako biste prevazišli neuspeh i pretvorili ga u uspeh.”