Učešće studenata na konferenciji „Digitalne transformacije”


Studenti prve godine studijskog programa Poslovna informatika učestvovali su 25. i 26. marta na onlajn konferenciji na temu „Digitalne transformacije”, koja je bila posvećena cloud veštinama, odnosno primeni „računarstva u oblaku”. Ovo je još jedna u nizu aktivnosti kojom se studenti podstiču da prate najnovija dostignuća iz naučnih oblasti za koje se školuju u valjevskom odseku Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Sve brže inovacije u digitalnom svetu posebno su dobile na značaju u vreme epidemije, zaključak je svih panelista konferencije, a način da promenimo svet digitalne transformacije počinje od nas samih, jer naša kreativnost, inspirisanost i želja za učenjem nikada nisu bile zahtevnije i potrebnije. Kultura učenja pomaže u efikasnosti i primeni naučenog u ovim sve zahtevnijim vremenima izmeštanja kancelarija u sopstvene domove i izmeštanja rada i poslovanja u virtuelni svet. Svet je dobio na ubrzanju, cloud servisi se menjaju na mesečnom nivou, razvoj veština, brza transformacija, značaj obrazovanja, fleksibilnost, sve je to merilo novih vrednosti, vrednosti savremenog sveta, utisci su naših studenata koji su učestvovali na ovoj konferenciji.

Glavni zaključak panelista jeste da je ulaganje u obrazovanje zaposlenih isplativa investicija, posebno značajna u domenu IT sektora.

Na konferenciji su govorili vrhunski poznavaoci IT prilika, predstavnici različitih firmi u Srbiji u kojima su implementirani mnogi IT servisi, poput OTP banke i kompanije Bosch.