Studenti u razgovoru sa gradonačelnikom Valjeva


Životna i profesionalna perspektiva mladih ljudi u Valjevu nakon završenih studija, prostori u kojima bi studenti mogli provoditi svoje slobodno vreme, kao i razvoj sportsko-rekreativnih  sadržaja u gradu, bile su neke od tema današnjeg razgovora predstavnika Studentskog parlamenta valjevskog odseka Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija i gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića.

Na sastanku koji je upriličen povodom Dana studenata, 4. aprila, govorilo se i o mogućnostima buduće saradnje Akademije sa Gradskom upravom.

Čestitajući im praznik, gradonačelnik Lazar Gojković je istakao da je studentski život period u kome se stiče najviše znanja neophodnih za budući život i da je Akademija jedna od najboljih visokoškolskih ustanova u ovom delu Srbije, koja se vrlo brzo prilagodila savremenim zahtevima obrazovanja i tržišta, sa atraktivnim studijski programima i odličnim nastavnim kadrom.

„Kao gradonačelnik, ponosan sam što u našem gradu postoji jedna ovako ozbiljna obrazovna institucija. Svakako da postoji dosta prostora za buduću saradnju i nastojaćemo da to u narednom periodu iskoristimo na najbolji mogući način“, konstatovao je gradonačelnik, dodajući da je razgovor sa studentima Akademije bio veoma konstruktivan, pogotovo jer je vođen u neformalnom ambijentu.

„Razgovarali smo o tome kako će Valjevo izgledati kroz nekoliko godina, unapređenju mogućnosti da nakon završetka studija ostanu u Valjevu i od grada naprave bolje mesto za život. Pričali smo o važnim investicionim i infrastrukturnim projektima koji su započeti u našem gradu, dotakli se pitanja sporta i turizma. S obzirom da Akademiju pohađa i dosta studenata koji nisu iz Valjeva, razgovarali smo i o prostoru u kome bi mogli da provedu svoje vreme do povratka kući. Ideja je da u hotelu „Narcis“, koji treba da postane učenički dom, kao i u zgradi Doma vojske, nađemo prostor za studente, kako bi mogli da na sadržajan način provedu svoje slobodno vreme“, rekao je gradonačelnik Gojković.

Jelena Ranisavljević, studentkinja Poslovne ekonomije, modula Marketing, trgovina i turizam, zahvalila se gradonačelniku Valjeva na poseti, zaključujući da je razgovor sa njim bio izuzetno koristan.

„Studenti naše Akademije su u prethodnom periodu već učestvovali u nekoliko projekata istraživanja tržišta za Grad Valjevo i bilo bi nam veoma značajno da se ta saradnja, na obostranu korist, nastavi. Takođe, za naše kolege koje nisu iz Valjeva i ne žive u Valjevu, značajne su bile informacije da bi Grad mogao da pomogne da se aktivira prostor u kojem bi mogli da borave, a to bi, pogotovo dok traje epidemija korona virusa, njima bilo od velike pomoći“, kazala je Jelena.

O značaju poslovno-tehničke saradnje Grada i jedine državne visikoobrazovne institucije u ovom regionu, govorio je dr Mlađen Vićentić, rukovodilac Odseka Valjevo.

„Reč je o više oblasti, od stručno-kadrovske pomoći naših profesora za učešće u projektima na kojima Grad konkuriše, do različitih istraživačkih projekata koje naša institucija godinama realizuje, a koji su uvek bili vezani za Grad i potrebe naših sugrađana. U narednom periodu organizovaćemo i sastanak predsednika Akademije i predstavnika odseka Akademije iz Užica i Valjeva, s obzirom da ove škole čine Akademiju stukovnih studija Zapadna Srbija, kako bi se proširila i saradnja ova dva grada“, zaključio je dr Vićentić.

Galerija slika sa dešavanja: