Talentovani studenti Akademije – Marijana Mirić


Nakon što je završila srednju Tehničku školu u Ubu, Marijana Mirić je, na osnovu brojnih preporuka, odlučila da akademsku karijeru započne na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Valjevo. Danas je student prve godine osnovnih studija na studijskom programu Poslovna infromatika. Na Akademiji joj se najviše dopada timski duh među kolegama, zanimljiva predavanja i usvajanje praktičnih znanja, kao i prijatan prostor za rad koji zgrada Akademije poseduje.

Marijana je, kao mala, sa svojim ocem često išla na fudbalske utakmice i tako je zavolela ovaj popularni sport. Fudbal je počela da trenira u šestom razredu osnovne škole. Prvi klub u kom je trenirala bio je ŽFK Kalenić u Kaleniću. Danas igra za ŽFK Jedinstvo u Ubu, koji je formiran velikom zaslugom trenera Bobana Petrovića, a koji podržava i finansira naš poznati fudbaler Nemanja Matić. Marijana kaže da je fudbal za nju poseban sport jer je u pitanju kolektivna igra i to što na terenu ne pobeđuje ekipa koja ima bolje fudbalere, već ona koja igra srcem i kao tim. Iako golovi i pobede puno znače, njoj je najvrednije druženje sa igračicama iz kluba. „Svim mladim ljudima bih preporučila da se bave nekim sportom jer će im to omogućiti zdrav fizički i mentalni razvoj. Ja sam zahvaljujući fudbalu postala društvena, borbena i pravi timski igrač.”

Studentima Akademije Marijana poručuje da je važno da se bave sportom, da zdravo žive i da se što više trude na studijama kako bi Akademiju završili sa što boljim uspehom.