Veliki uspeh na onlajn takmičenju Cloud Skill Cup


Miloš Lazić, student studija na daljinu Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, ostvario je odlične rezultate na državnom takmičenju u oblasti internet tehnologija, osvojivši jedno prvo i treće, odnosno dva druga mesta u specifičnim kategorijama. Reč je o onlajn takmičenju pod nazivom Cloud Skill Cup I, pod pokroviteljstvom C3 Cloud Skills Virtual Tour-Serbia-LLPA i Semos Education, koje je održano u periodu od 25. marta do 1. aprila. Takmičenje je bilo otvoreno samo za učesnike prethodno organizovanog stručnog seminara. Svaki od ponuđenih modula imao je određeni broj učesnika, a naš student se takmičio u Cloud Development i Developer kategoriji.

Ideja da se prijavi za ovo takmičenje, kako kaže, potekla je od profesora dr Đorđa Petrovića, koji je svim studentima studijskog programa Poslovna informatika poslao link sa informacijama o učešću na seminaru. Posle dva dana praćenja seminara, na kojem su predavači bili eksperti iz različitih oblasti informacionih tehnologija, Miloš je odlučio da testira svoje znanje u ovim oblastima.

„Ovo je bilo državno takmičenje, a učesnici koji su ostvarili prvo mesto u nekoj od oblasti imaće čast da predstavljaju našu zemlju na Svetskom kupu. Već prvog dana ostvario sam prvo mesto u Cloud Development kategoriji i drugo mesto u Developer kategoriji. Do kraja takmičenja osvojio sam treće mesto u Cloud kategoriji i drugo mesto u Developer kategoriji. Lično sam prezadovoljan rezultatima jer su učestvovali takmičari sa ogromnim iskustvom, zaposleni u IT kompanijama ”, kaže Miloš. „Sama Akademija i njen nastavni kadar, posebno profesori dr Đorđe Petrović i Branko Ćebić, dosta su doprineli mom razvoju u oblasti internet tehnologija i interesovanju za razvoj veština u ovoj oblasti. Morate sami da nalazite rešenja kroz zadatke koje dobijate i nikada ne treba da se predajete bez obzira na jaku konkurenciju”, zaključuje Miloš Lazić.