Talentovani studenti Akademije – Bogdan Jović

Nakon što je završio srednju ekonomsku školu, u vreme kada je razmišljao o nastavku školovanja, Bogdanu Joviću je posebnu pažnju privukao sadržaj studijskog programa Poslovna informatika. Sa željom da stekne moderna, praktična i primenljiva znanja iz IT oblasti, odlučio se da studira na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija u Valjevu. Kao studentu Akademije, jako mu se dopada način rada i pristup profesora, koji studentima prenose relevantna znanja, a u isto vreme ostavljaju prostora i za pitanja koja se ne tiču isključivo nastave.

Bogdan se od pete godine bavi fudbalom zahvaljujući starijem bratu, koji mu je oduvek bio idol i koji mu je otkrio svet ovog popularnog sporta. Devet godina je proveo u fudbalskom klubu Radnički Valjevo. Iz ovog perioda ima puno uspomena sa turnira u Mađarskoj, Beogradu, Rumi, Lazarevcu, Zemunu i Obrenovcu. Pored sportskog iskustva, stekao je puno medalja, trofeja i, što je najvažnije, prijatelja. Zahvaljujući aktivnom bavljenju ovim sportom, imao je priliku da dosta putuje, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Bogdan se i danas aktivno bavi fudbalom i zajedno sa svojim bratom igra u istom timu u Novom naselju. Zajedno osvajaju medalje i trofeje, i zajedno jure svoje snove. Svima koji žele da treniraju fudbal poručuje da moraju imati ozbiljan pristup i biti spremni za žrtvovanje u cilju postizanja uspeha, da treba da veruju u sebe, da budu časni u borbi i pošteni prema sebi.

Budućim studentima Akademije poručuje: „Verujte u sebe i nikada nemojte odustajati od svojih snova i ciljeva. Pre svega, budite pošteni u svakoj situaciji.“