Učešće Akademije na Tešnjarskim večerima

Tokom trajanja ovogodišnjih, 34. Tešnjarskih večeri, valjevski odsek Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, koji se aktivno uključio u realizaciju programa tradicionalnog gradskog letnjeg festivala, bio je domaćin tri javne tribine posvećene radu žena iz ruralnih oblasti, onjlajn kupovini i konjičkoj industriji.

„Živimo u ovom gradu i zajedno pratimo dešavanja, deo smo lokalne zajednice i okruženja u kome postojimo. Smatrali smo da treba da se uključimo u dešavanja na Tešnjarskim večerima i na taj način se prikažemo našim sugrađanima i posetiocima koji dolaze u Valjevo sa onim po čemu smo mi prepoznatljivi”, istakla je naša profesorka dr Kosana Vićentijević razlog za učešće Akademije na Tešnjarskim večerima.

Javno predavanje na temu „Žene iz ruralnih oblasti – u korak sa digitalizacijom’’ organizovano je u saradnji sa Udruženjem za ekonomsko osnaživanje žena „Žem”, a ženama koje se bave poljoprivredom Akademija pomaže da se digitalno opismene i unaprede svoje poslovanje. Na sledećoj tribini naši studenti i profesori prezentovali su rezultate istraživačkog projekta „Onjaln kupovina u novonastaloj situaciji izazvanoj pandemijom Kovid-19”, koji je sproveden na teritoriji Kolubarskog okruga.

Konačno, u saradnji sa Konjičkim klubom „Lastin put”, organizovana je panel diskusija na temu “Konjička industrija u savremenom ekonomskom okruženju”. Podsećajući na bogatu istoriju konjičkog sporta u Valjevu, učesnici su ukazali na velike potencijale za razvoj konjarstva u valjevskom kraju, а, kako je rečeno, Akademija sa svojim profesorima i studentima može da dâ naučni i profesionalni doprinos njegovom razvoju.

O programima organizovanim u našoj ustanovi izvestio je i ovogodišnji „Tešnjarski glasonoša”.