Sertifikati za prvu generaciju polaznika kursa programiranja

U valjevskom odseku Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija održana je dodela sertfikata prvoj generaciji polaznika kursa programiranja koji je trajao u periodu od 23. juna do 29. septembra.

Kako je objasnio dr Đorđe Petrović, predavač na ovom kursu, polaznici su naučili da koriste programski jezik Python i da primenjuju ovaj programski jezik kroz algoritme za istraživanje podataka i mašinsko učenje iz podataka. Kurs je sadržao 35 tema, od alata i platformi za rad sa podacima preko korisničkih funkcija u Python-u i deskriptivne statistike, do istraživanja veba, uvoda u mašinsko učenje i istraživanja tekstova, da bi na kraju kursa polaznici imali zadatak da urade dva samostalna projekta.

„Kurs je zamišljen i realizovan po nastavnom materijalu koji koriste studenti naših master studija na predmetu Istraživanje podataka, tako da su polaznici na neki način mogli da vide i kako izgleda naša nastava. Zadovoljstvo je bilo raditi sa njima jer su svi prethodnih meseci bili veoma zainteresovani i posvećeni učenju“, zaključio je dr Đorđe Petrović.

U ime polaznika, na uručenim sertifikatima zahvalio se Ivica Marković, ističući da je kurs bio odlično organizovan i koristan, imajući u vidu da je Python jedan od najpopularnijih programskih jezika, sa širokom primenom u programiranju.

„Ne postoji obrazovna institucija koja pruža ovakvu mogućnost obuke iz programiranja. Kurs je bio izuzetno kvalitetan. Prezodovoljni smo časovima i načinom izvođenja obuke. Profesor Petrović je bio vrlo otvoren i fleksibilan po pitanju termina održavanja kursa, jer smo svi porodični ljudi ili zaposleni. Nadam se da ćemo znanja koja smo stekli moći praktično da primenimo u poslovima kojima se bavimo“, poručio je Marković.